torsdag 15 november 2012

Dagisångest

Vi har blivit erbjudna plats på vår närmaste förskola. Nu går kotten på den näst närmaste. Byta eller inte byta är dagens ångestskapande (eller åtminstone ontimagengivande) i-landsproblem.

Fördelar med den nuvarande förskolan: trevlig och duktig personal, liten grupp, åldersintegrerad, mycket bra gård, fräscha lokaler, trevliga barn, gulligt namn på avdelningen (Smulan).

Nackdelar med nuvarande: helvetiskt med branta uppförsbackar dit att forcera med cykel och cykelkärra.

Fördelar med nya förskolan: närmare, plattmark dit, fin utsikt, pedagogiska aktivitet i åldersindelade grupper, verkar vara trevlig personal, sannolikt många barn som bor nära oss.

Nackdelar med nya stället: Vi vet inte hur det är där. Är de andra barnen trevliga, och är deras föräldrar det? Funkar det med större grupp med åldersindelade smågrupper? Funkar det med de många små rummen i stället för få och större? Och gården är ju mindre än på nuvarande.

Till saken hör att vi bytte förskola för bara ett halvår sedan, eftersom vi då fick plats på det nästnärmaste, och inte visste när vi skulle få plats på det närmaste. Nu vet vi. Och har jättesvårt att bestämma oss. Usch för dess vardagsval och kval!


Inga kommentarer: