torsdag 4 april 2013

Påskmat

Förutom att njuta av solen, har vi mest ätit. Det hör till det normala. Maten är, förutom sällskapet, det absolut viktigaste med påsken. Dock har nästan bara själva påsklunchen från påskafton, samt annandagens efterrätt (ingefärscheesecake med mango, mycket gott. Från Coops medlemstidnings påsknummer), fotodokumenterats. Alltså syns inte lånfredagens ugnsstekta torsk med örttäcke (men nog förrätten, musslor med aioli), påskdagslammet eller annandagens helstekta KRAV-kycklingar. En av påskkorgarna för vuxna som har ackompagnerat lunchgrillningarna i solgropen kom också med. Courtesy of svägerskan Elin brukar nivån på dukningen matcha maten, men i hennes frånvaro fick vi nöja oss med bara färgglatt. Och vi bestämde att söka barn var stora nog för att sitta vid barnbordet. Roligt för somliga, lugnt och skönt för andra. Nog påskens nästa beslut.

Musslor med aioli






Påskomeletten




Snarlikt julbordet, men med lite fler ägghalvor


Påskgrannt




Påskknäppisar


Ingefärscheesecake med mango


Påskägg för vuxna

Inga kommentarer: