fredag 5 juli 2013

Midsommarhelgsbesök

På midsommardagens sena eftermiddag, just som molnen hade regnat ifrån sig och solen kom fram, kom våra fina vänner Sara, Younes och deras S på besök. De var på väg från Stockholm till Steinkjer i Norge, och vi låg lite lagom på vägen. S är född dagen efter Rasmus, och de kommer bättre överens  med varandra än man kunnat drömma om.

På annan dag midsommar (enligt den sylvin/cederqvistska tideräkningen) strålade solen och vi började med frukost ute.

På annan dag midsommar (enligt den sylvin/cederqvistska tideräkningen) strålade solen och vi började med frukost ute.

R och S var nöjda. Vi med.

Vet ej vad de sysslar med här, men de verkar ha roligt.

Det kan vara så att vi är lite, lite frikostiga med glass såhär på sommaren.

Sedan fick vi in till stan. Där finns ju en massa Birgrar, som en del av Storsjöodjuret Birger-paraden. Dem kan man klättra på hur mycket som helst.


SkidskytteBirger. Östersund är ju varje år värd för en del av WorldCupen i skidskytte, och hade VM för några år sedan, så det är ju en rätt stor sport här i stan.


Sedan gick vi på Jamtli, ett närmast obligatoriskt besök för alla som besöker Östersund på sommaren. Det är nog nästan det finaste staden har att bjuda på, och mycket roligt om man är barn (även för vuxna, men då förutsätter det att man hinner gå historievandringar och verkligen titta sig omkring och prata med de som befolkar husen).

Om man är barn kan man leka på Hackåsgården och hoppa i höet.
Hopp!

Eller leka styrman på Lill-Thomée.


Kaninungarna kräver ett besök.


Man får mata med gräs.

En pälshög.


Sara och Younes skickades iväg för att att titta på 70-talshusen (som jag skrivit om här), medan S, R och jag hängde kvar ivd Gröna vågen-torpet och pratade med den mustaschprydde mannen om hans kryddväxter.

Där fanns också en klöveräng. Det är nog mitt allra bästa om sommaren, jag älskar, ÄLSKAR, klöverdoft. Och eftersom jag hade rödklöver som huvudblomma i min brudbukett, gillar jag dem lite extra.

Killarna hittade mjölkrampen.

För hemfärden kom David och plockade upp oss vid ångbåtsbryggan, och Rasmus styrde sedan hem oss. Eller så bara poseras det.

Det vackra vädret föranledde middag ute. Här kan man dessutom se vårt nya trädgårdsmöblemang (för vuxna). Så nytt och vitt att det bokstavligen gör ont i ögonen (när solen skiner).

Instagram moment!

Till slut saktade även de här två ner på tempot så mycket att bilderna inte blev suddiga. Morgonen efter åkte finbesöket vidare till Norge, men kom tillbaka en vecka senare, på väg åt andra hållet. Det får dock bli ett eget inlägg. Men jistas vad bra det är med vänner på besök ändå! Midsommarhelgen kändes som en hel liten semester av allt trevligt umgänge vi hann med, så trots att vi inte var i Finland med våra fina vänner där, hade vi det ganska bra ändå.

Inga kommentarer: